10 saker du kan göra under jullovet

Jullovet närmar sig med stormsteg, vilket såklart gör att många av oss börjar fundera på vad vi ska göra. För många är det en period då familjen träffas och trivs i varandras sällskap. Men det finns också många andra möjligheter att ha ett bra jullov.

I den här artikeln ger vi dig 10 idéer på vad du kan göra under jullovet.

1. Gå på julmarknaden

Det finns många julmarknader runt om i Sverige, så varför inte gå på någon av dem? Det är ett trevligt sätt att komma ut och träffa andra människor, och så kan du hitta några läckra julsaker att dekorera ditt hem med. Det är många julmarknader i Karlstad så det är bara att ta familjen under armen och gå.

2. Åk på en skidresa

Om du är en av dem som älskar att vara aktiv, kan en skidresa vara något för dig. Du kan hitta många vackra och lugna skidspår runt om i Sverige, och det är ett självklart sätt att få lite frisk luft. På många skidspår finns även hyddor där du kan ta en paus och få lite varm mat och dryck.

3. Besök en julteater

Det är inte bara barn som gillar att se teater. Det finns många teatrar som spelar julsagor för vuxna i december månad. Det är ett trevligt sätt att tillbringa en eftermiddag eller kväll, och det låter dig komma bort från julruschen.

4. Åk på en weekendresa i Europa

Om du skulle vilja vara hemma under jullovet, men ändå få ut något större av semestern, då kan du åka på en semester i Europa. Berlin, London och Paris är utmärkta i december, och det är ett självklart sätt att se något annat än Sverige. Få inspiration till din nästa destination på Resakris.

5. Gå på jakt efter julöl

För många är det inte jul utan ett gott glas öl. Om du är en av dem kan det vara en bra idé att gå på jakt efter några av de speciella julölen som bara säljs i begränsad mängd. Det är ofta öl med speciella smaknyanser, och det kan vara en trevlig aktivitet att göra tillsammans med några vänner.

6. Gör din egen snögubbe

Har du barn kan det vara bra att göra en snögubbe tillsammans med dem. Det är en rolig aktivitet för både unga och gamla, och det är alltid kul att se hur din snögubbe blir till slut.

7. Åka skridskor

För många är julen lika med mycket snö och är du en av dem kan det vara en bra idé att åka skridskor. Du kan hitta många vackra och lugna skridskobanor runt om i Sverige, och det är ett självklart sätt att få lite frisk luft.Du kan även åka skidor nära Karlstad.

8. Bege dig mot varmare klimat

Vem säger att julen måste äga rum i Sverige? Packa dina väskor och bege dig till de sydliga destinationerna med en all inclusive-resa. Du kan se ett hav av alternativ på Travelmarket.se. På så sätt kan ni komma ner i växeln och njuta av varandras sällskap medan ni laddar om under palmerna.

9. Gå på jakt efter julklappar

Det är aldrig för tidigt att börja hitta de perfekta julklapparna till alla på din lista. Handlar du i god tid kan du hitta några unika och personliga presenter som de säkert kommer att bli glada över. Tänk utanför boxen och leta efter upplevelsepresenter, vintagefynd eller läckra specialiteter, så kanske du också sparar lite pengar.

10. Frivilligt arbete

Vill du göra något bra för andra under jullovet kan du anmäla dig till ideellt arbete. Det finns massor av organisationer och föreningar som söker volontärer för att hjälpa till med olika arbeten under julen. Det kan vara allt från att sköta ett vårdhem till att hjälpa till att packa presenter eller laga mat till de fattiga. Då finns det också något för alla, och du kan vara helt säker på att göra skillnad för andra.

Kom ihåg att njuta av julen och alla trevliga aktiviteter som följer med den. Och glöm såklart inte att äta massor av julmat! Njut av.

Total
0
Shares