Träna utomhus i Karlstad i sommar: Dom tre bästa tipsen

Träna utomhus i Karlstad i sommar: Dom tre bästa tipsen 

Sommaren är runt hörnet i Sverige och det finns få saker som är så underbara som när värmen och solen återvänder. Att sommaren kommer innebär många saker. Det kan innebära en längre semester, midsommarfiranden, pyssel och fix i trädgården, grillkvällar med familj och vänner, bad, solbränna och långa promenader. Möjligheterna är (nästan) oändliga, men det gemensamma är möjligheten att äntligen kunna bekvämt vara utomhus igen – utomhus i den fantastiska svenska sommaren. 

Om du är en träninsentusiast så ser du kanske speciellt fram emot sommaren på grund av möjligheten att få träna utomhus, och att kunna göra det lite bekvämare.

Om du slitit dig igenom eljusspår i snö, regn och rusk så är sommaren en välkommen förändring, och om du hållit dig på gymmet under årets mörka månader är det skönt att kunna komma ut i den friska luften igen.

Karlstad är dessutom ett utmärkt stad när det kommer till utomhusträning, och i denna blogg ska vi diskutera våra tre bästa tips. 

Intervallträning i Bryngfjordsbacken

Bryngfjordsbacken i Skåre är inte bara ett bra ställe att åka skidor under vitern, det är också perfekt för att bränna kaloerier och förbättra din kondition under sommaren. Det kanske inte känns så lockande att springa upp för en skidbacke, men fördelen är oförnekliga. Intervall träning förstärker både hjärtat och lungorna, sänker din vilopuls och gör din muskler starkare. Om du använder en smartklocka med ett snyggt armband så kan du själv se hur mycket du får ut av din intervallträning – det går inte att argumentera med resultaten. 

Vårt tips: Ta med dig någonting att markera ut tre avstånd med, till exempel koner, och ställ ut dom på tre olika platser längre upp i backen. Spring upp till den första, och gå ner igen. När du kommit tillbaka till botten av backen, spring upp till den anda och gå ner igen. När du ännu en gång kommit till botten, spring så snabbt du kan till den tredje och sista konen. Upprepa så många gånger du orkar. 

Långdistanslöpning i Skutbergets motionsspår

Skutberget är ett av de vackraste naturområdena i hela Värmland, och en solklar destination under sommaren för allt ifrån bad, camping, frisbeegolf och, givetvis, löpning. Skutberget är fullt av motionsspår, naturstigar och vandringsleder – anpassade för allting från nybörjare till proffs. Så oavsett om du vill vandra två mil eller springa mindre än en kilmeter, så har Skutberget någonting att erbjuda dig. 

Vårt tips: Testa 5km eljusspåret – oavsett hur långt du faktiskt vill springa. Till skillnad från 10km spåret (där du kommer spendera majoriteten av tiden springades på spåret genom skogen) så går 5km spåret längst vattenet där du kommer ha en fantastiskt utsikt medans du springer. Denna runda är värd att springa flera gånger om du vill ha en längre löptur eller bitvis promenera, om du vill ha en kortare. 

Simma på Mariebergsskogens badplats

Mariebergsskogen är kanske Karlstads mest barnvänliga och allsidiga plats. Mariebergsskogen erbjuder allting från konserter, ett litet zoo, friluftsmuseum, minigolf, skogspromenader, naturreservat och restaurang. Det finns även en stor lekplats för barn av olika åldrar och en trevlig glasskiosk vid stranden. På tal om stranden: det är ett utmärkt ställe att simma på, vilket är en väldigt underskattad träningsform. Att simma längre sträckor bränner kaloerier, bygger muskler och är dessutom vänligt mot din kropp och dina leder. Om du har en vattentät smartklocka och ett armband av silikon kan du dessutom ha den på dig när du simmar, för att se resultatet av din träning.  

Vårt tips: Mariebergsskogen är Karlstads stadspark, och en utmärkt plats för barn att leka och lära sig om naturen – vilket var meningen när parken skänktes av Conrad Höök till kommunen på 1800-talet. Om du vill passa på att få in lite träning i vattnet vid badet, passa på att göra det tidigt på morgonen när parken öppnar klockan 07. 

Total
0
Shares